Laaja kasvinsuojelututkinto

Kasvinsuojelututkinnolla, ns. ruiskuttajan tutkinolla varmistetaan, että kasvinsuojeluaineiden ammattimainen käyttö on turvallista.
Tarvitset tutkintotodistuksen, jos käytät, ostat tai myyt ammattikäyttöön Suomessa hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita sekä biosidejä.

Tutkintoa varten voit opiskella itsenäisesti esimerkiksi TUKESin sivuilta olevan verkkomateriaalin avulla. (https://tukes.fi/kemikaalit/kasvinsuojeluaineet)

Kasvinsuojelututkinto sisältää seuraavat aiheet:

  • kasvinsuojeluun liittyvä lainsäädäntö
  • riskien tunnistaminen ja hallinta
  • kasvinsuojeluaineiden turvallinen käsittely
  • integroitu kasvinsuojelu
  • ruiskujen turvallinen käyttö
  • kasvinsuojeluaineiden käyttökirjanpito
  • laittomiin ja väärennettyihin kasvinsuojeluaineisiin liittyvät riskit
  • biosidit maataloudessa

Kun olet suorittanut laajan kasvinsuojelututkinnon, saat ostaa ja käyttää kaikkia Suomessa hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita.

 

Kasvinsuojelututkinnon hinta: 50 €

Tutkinnon hinta on 50 € (sis. alv 24 %). Maksu suoritetaan Svea-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.

 

Tutkinnon suorittaminen

Ennen tutkinnon suorittamista sinua pyydetään vakuuttamaan, että tunnistautunut henkilö vastaa kysymyksiin itsenäisesti.

Kasvinsuojelututkinnon kysymykset

Tutkinnossa on 20 TUKESin laatimaa väittämää, joihin vastaat oikein tai väärin. Alin hyväksytty pistemäärä on 16/20. Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin ja tallentanut vastaukset näet vastaustulokset.

Maksu oikeuttaa kolmeen yrityskertaan.  Jokaisella yrityksellä sinulla on 1 tunti aikaa vastata  kysymyksiin. Sinulla on yksi kuukausi aikaa maksupäivästä suorittaa tutkinto hyväksytysti. Voit esimerkiksi ensimmäisen yrityskerran jälkeen kirjautua ulos ja palata seuraavaan yrityskertaan kirjautumalla sivulle uudestaan.

Sallitut yritykset: 3

Yhdellä maksulla voit yrittää suorittaa tutkinnon kolme kertaa. Sinulla on 1 tunti aikaa vastata tutkintokokeen kysymyksiin. Kokeessa on 20 väittämää, vastausvaihtoehdot ovat oikein tai väärin. Alin hyväksytty pistemäärä on 16/20. Jokaisen suorituksen jälkeen saat tiedon, onko tutkinto on hyväksytty.

Tutkinto-oikeuden voimassaoloaika: 1 kuukausi ostosta

Maksun jälkeen sinulla yksi kuukausi aikaa (maksupäivästä) suorittaa tutkintokoe. Mikäli haluat suorittaa kokeen myöhemmin, voit kirjautua ulos ja  palata kokeen suorittamiseen milloin tahansa tutkinto-oikeuden voimassaoloaikana. Huomioi, että koe on suoritettava 1 tunnin sisällä aloituksesta.

Tutkintotodistuksen voimassaoloaika: 5 vuotta

Tutkintotodistus on voimassa viisi vuotta ja voimassaolo alkaa, kun tutkinto on hyväksytysti suoritettu. Halutessasi voit todistuksen voimassaolaikana milloin vain kätevästi palata tälle sivustolle ja ladata täällä suoritetun todistuksesi!